Ideaal bandenspanningsysteem voor uw auto

Een FOBO bandenspanning monitoring systeem (TPMS) voor uw auto
bespaart u diverse kosten en is een slimme investering in uw veiligheid en het milieu.

FOBO Tire 2 TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0bar

FOBO Tire 2 is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartphone of smartwatch met Android of iOS software. Het FOBO Tire 2 systeem, speciaal ontwikkeld voor voertuigen met banden tot een bandendruk van 8.0bar (800kPa/ 116psi), is betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een waarschuwingslampje of LCD display. Met de FOBO app heeft u altijd en overal – ook zonder internetverbinding – nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan met mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt een FOBO TPMS u veel sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. Het innovatieve FOBO Tire 2 bandenspanning monitoringsysteem waarschuwt u standaard al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Met FOBO TPMS kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust autorijden.

Direct naar de webshop

Waarom TPMS voor uw auto?

Een FOBO Tire Pressure Monitoring System, oftewel een bandenspanningssysteem, biedt u diverse voordelen. De kosten voor de aanschaf van een FOBO Tire 2 systeem ten behoeve van uw auto heeft u gemiddeld binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Bespaar tijd en geld

Circa 60% van alle auto’s rijdt met onderspanning. En maar liefst 75% van alle auto’s is standaard niet uitgerust met een ingebouwde TPMS oplossing. Het elke maand handmatig controleren van alle banden bij de garage kost veel tijd. Heeft de auto wel een ingebouwd bandenspanningssysteem? Dan waarschuwt die vaak pas bij 20% onderspanning. Dit is veel te laat en zorgt er voor dat uw brandstofverbruik en slijtage onnodig hoog oplopen. Met een FOBO Tire 2 bandenspanningssysteem heeft u, met minimale inspanning, maximale controle over uw bandenspanning.

Bespaar tot 4% brandstof

TNO-onderzoek heeft aangetoond dat een auto bij 20% onderspanning 4% meer brandstof verbruikt. En dat circa 60% van alle auto’s op de weg met onderspanning rijdt. Met andere woorden: veel automobilisten gooien geld weg. Reken eens uit hoeveel kosten u zou besparen als u per maand 4% minder zou hoeven tanken.

Verhoog uw rijcomfort en veiligheid

Rijden met een verkeerde bandenspanning heeft direct invloed op het rijcomfort van uw auto. Maar verhoogt ook uw risico op een klapband. Vakorganisatie VACO heeft aangetoond dat maar liefst 1 op de 4 van alle autopechgevallen veroorzaak wordt door slecht onderhouden banden. Met een FOBO Tire 2 TPMS voorkomt u ongevallen door een klapband en zorgt u ervoor dat u met uw auto niet onverwachts langs de weg komt te staan.

Spaar het milieu

Een hoger brandstofverbruik en meer bandenslijtage door onderspanning heeft ook enorm veel impact op het milieu. Uit berekeningen van de klimaattafel mobiliteit blijkt dat als alle personenauto’s met de juiste bandenspanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder uitstoot. Hiermee zou direct de doelstelling van het Klimaatakkoord om 0,5 Mton minder uit te stoten worden behaald. Veel minder bekend wellicht: rijden op banden met een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat er extra veel fijnstof en grof stof van de banden afkomt. Dit heeft direct veel impact op de kwaliteit van onze waterwegen en op de dieren, waaronder vissen, die daarvan afhankelijk zijn.

APK veilige vervanging

Is het bandenspanningssysteem dat standaard ingebouwd is in uw auto toe aan vervanging? Kies dan voor de beste oplossing: een FOBO TPMS. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van de vaak bijzonder dure systemen van de autofabrikant. U bespaart hierdoor kosten. En via de audio- en visuele indicatoren van uw FOBO Bluetooth bandenmonitor beschikt u voortaan tijdiger dan ooit over alle vitale informatie. Met de meegeleverde speciale anti-diefstal moeren zijn FOBO ventielsensoren heel eenvoudig te bevestigen. En u kunt ze zelf ook weer gemakkelijk zelf losdraaien. Hierdoor volstaat één FOBO TPMS-oplossing voor zowel uw zomer- als winterbanden. Verzeker uzelf van kostenbesparing, veiligheid, gemak én een verminderde CO2- en fijnstof-uitstoot. Kies voor een geavanceerde FOBO bandenspanningmonitor.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor auto’s

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Tire 2 totaalpakket voor uw auto bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren

Vanaf: 171,49

Bestel nu
Auto 2

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >