Support

FOBO Tire, FOBO Tire Plus, FOBO Xtra en FOBO Ultra:

Voor Apple producten, minimaal iOS 7.1 of hoger.
Voor Android producten, minimaal 4.3.
Tevens dien je Bluetooth 4 te hebben.

FOBO Tire 2:

Voor Apple producten, minimaal iOS 9.3 of hoger.
Voor Android producten, minimaal 5.0.
Tevens dien je Bluetooth 4 of 5 te hebben.

FOBO Tire gebruikt twee AA-Batterijen voor de In-Car spanningsmeter en voor elke sensor één CR2032 batterij.

FOBO Tire 2 gebruikt twee AA-Batterijen voor de In-Car spanningsmeter en voor elke sensor één CR1632 batterij.

Elke variant batterij zijn overal verkrijgbaar en gemakkelijk te vervangen indien nodig. De levensduur van de batterijen varieert maar is gebruikelijk minimaal één jaar. Extremen in temperatuur beïnvloeden de levensduur hiervan.

Elk FOBO product is niet herbruikbaar indien gestolen. Elk product is gelinkt aan één persoon en zijn of haar In-Car spanningsmeter. Tevens zijn de FOBO ventielsensoren voorzien van een anti-diefstal moer.

Ja. Enkel tijdens de installatie dien je middels de FOBO-app te gebruiken. Hierna volstaat de In-Car spanningsmeter indien de smartphone niet meegenomen wordt.

FOBO heeft zijn producten ontwikkeld om onder extreme klimaten toch te kunnen presteren. Het is tegen water getest (IP57) en kan tegen zware klappen (350N). Dit alles draagt bij aan om gedurende lange periodes te kunnen vertrouwen op FOBO.

Indien u besluit de banden van positie te wisselen kunt u gemakkelijk via de app opnieuw het systeem instellen om de juiste locatie her in te delen. Loop simpelweg met de smartphone om de auto heen en houd telkens deze tegen de bewuste ventielsensor aan. Dit werkt hetzelfde als tijdens de installatie.

Jazeker. De In-Car spanningsmeter werkt altijd, ook zonder smartphone. Als aanvulling hierop kunt u tot 100 personen via een uitnodiging per e-mail toevoegen aan uw account. Deze nieuwe gebruiker wordt dan toegevoegd aan onze FOBO cloud, gelinkt aan uw systeem, via de Crosspair techniek. Zodra hij/ zij dan instapt in uw auto en app start krijgt hij/zij toegang tot uw FOBO product.

Al onze FOBO producten draaien op Bluetooth 4.0 en 5.0. Normaliter is het bereik hiervan 10 tot 30 meter bij vrij zicht, zonder obstakels.

Ja. 24/7 blijven de ventielsensoren de bandenspanning controleren. Bij het instappen opent u de FOBO app en u ziet direct de huidige bandenspanning. Indien u geen smartphone meeneemt kunt u tevens direct de In-Car spanningsmeter raadplegen of alles in orde is.

Het gewicht per ventielsensor bedraagt 7.6gram (FOBO Tire 2) of 10gram (overige FOBO TPMS-oplossingen). Uitgebreide tests hebben aangetoond dat er een maximale afwijking van 5gram ontstaat, gemeten aan de balanceermachine. Deze is acceptabel en zal in 99% van de gevallen geen problemen opleveren tijdens gebruik.

Nee. De ventielsensoren worden geactiveerd wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Dit is dus continue, tenzij uw banden geheel leeg zijn gelopen of wanneer de sensoren niet op uw ventielen zijn bevestigd. De In-Car spanningsmeter meet dus continue de bandenspanning, of als u zich binnen maximaal 30M van uw voertuig bevindt is dit te checken middels uw smartphone en de FOBO app.

Wanneer de ventielsensoren worden bevestigd zullen deze automatisch het drukverschil opmerken en direct in Pairing Modus gaan. Hier hoeft u dus niets voor te doen, dit gaat vanzelf.

Wij adviseren altijd, indien er zich problemen voordoen, eerst uw bluetooth in en uit te schakelen. Indien dit niet werkt de FOBO app opnieuw installeren en wederom de installatieprocedure volgen. Indien nodig kunt u de sensor resetten door de batterij ruim 10 seconden te verwijderen en terug te plaatsen of te vervangen. Mocht het na deze stappen nog steeds niet naar behoren werken vragen wij u met ons contact op te nemen. Het komt zeer weinig voor dat een sensor defect is, maar alles kan gebeuren. Wij lossen dit voor u op.

Ja. De interne software in de ventielsensoren is dusdanig geavanceerd dat deze de absolute bandenspanning meet. Het meet dus niet enkel de afwijking van hetgeen door u is ingevoerd als ideale, maar ook de absolute bandenspanning.

Het 4G netwerk wordt momenteel tevens gebruikt door LTE (bijv. digitale televisie). Wereldwijd zorgt dit dikwijls voor storingen. Om dit tijdens de installatie te voorkomen is het raadzaam 4G uit te schakelen en over te gaan op 3G. Dit kan gemakkelijk via uw telefoon ingesteld worden. Vergeet niet na de installatie de 4G weer te activeren.