Kies het veiligste bandenspanningssysteem voor uw caravan

Maximale veiligheid bij het autorijden met een caravan?
Kies voor een FOBO bandenspanning monitoring systeem (TPMS) op uw caravan.
Hiermee bespaart u ook aanzienlijk op uw kosten en spaart u het milieu.

FOBO Tire 2 TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0bar

FOBO TPMS is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartphone of smartwatch met Android of iOS software. De FOBO Tire 2 en FOBO Ultra 2 systemen, speciaal ontwikkeld voor voertuigen met banden tot een bandendruk van 8.0bar en 13.0bar, zijn betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een LCD scherm. Met de FOBO app heeft u altijd en overal nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt het u sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. De innovatieve FOBO Tire 2 en FOBO Ultra 2 bandenspanning monitoringsystemen waarschuwen u al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Deze grenswaarde is naar eigen wens nog verder aan te scherpen. Met FOBO TPMS kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust rijden in uw caravan.

Direct naar de webshop

Waarom een bandenmonitor voor uw caravan?

Een FOBO bandenspanningssysteem (TPMS) biedt u diverse voordelen. Gemiddeld heeft u de kosten voor aanschaf van een FOBO Tire 2 bandenspanningssysteem voor uw caravan binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Bespaar tijd en geld

Steeds meer mensen, in allerlei leeftijdscategorieën, kiezen voor een caravanvakantie. Hierdoor zijn er steeds meer caravans op de weg. Niet altijd wordt voldoende aandacht besteed aan het onderhoud van de caravan. Terwijl dat van groot belang is. Het gevolg? Er rijden steeds meer automobilisten met een caravan waarvan de  bandenspanning te laag is. Of waarvan de banden uitgedroogd zijn. Aan te bevelen is om de banden van uw auto en caravan voorafgaand aan uw vertrek goed te controleren. Ook al omdat caravans vaak op plaatsen komen met minder voorzieningen en de pechhulp voor caravans vaak niet zo snel ter plaatse is als bij auto’s.
Met een FOBO Tire 2 bandenspanningssysteem voorkomt u vervelende verassingen onderweg. Krijgt u toch te maken met  bandenpech? Dan bent u op tijd gewaarschuwd om voorzieningen te treffen.

Bespaar tot 4% brandstof

Bij 20% onderspanning verbruikt een voertuig al 4% meer brandstof. Zo toonde een onderzoek van TNO aan.
Rijd u tijdens de vakantie lange afstanden met uw caravan? Dan kan het verlagen van uw brandstofstofkosten met 4% een aanzienlijk verschil maken. Een dergelijke forse besparing is natuurlijk meer dan welkom voor uw vakantiebudget.

25% langere levensduur van uw banden

Rijden met 20% onderspanning leidt eveneens tot 25% extra slijtage. Anders gezegd: dan gaan de banden van uw auto en caravan maar liefst een kwart minder lang mee. Ook kan de temperatuur van uw banden bij een dergelijke onderspanning snel oplopen. Dat geldt vooral bij recreatievoertuigen zoals caravans, die vaak niet permanent rijden of onderhouden worden. En waarvan de banden al gauw langer worden gebruikt dan wenselijk is. Ook is er het risico dat de banden na verloop van tijd uitdrogen. Mogelijk resultaat: klapbanden en een langere remweg.

Goed voor het milieu

Een hoger brandstofverbruik en extra slijtage door onderspanning heeft veel impact op het milieu. De klimaattafel mobiliteit heeft uitgerekend dat als alle personenauto’s samen met de juiste spanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder uitstoot. Hiermee zou direct de doelstelling van het Klimaatakkoord om 0,5 Mton minder uit te stoten worden behaald. Ook heeft de fijnstof en grof stof dat van banden afkomt veel impact op het milieu. Omdat auto’s met daarachter een caravan vaker in natuurgebieden rijden dan afzonderlijke auto’s is hun impact op het milieu groter.

Verhoog de veiligheid

Een schrikbeeld voor iedereen op de weg: slingerende caravans. Oorzaak van dat slingeren is vaak een te zware en slecht verdeelde belading, een te hoge rijsnelheid. En banden met onderspanning. Of uitgedroogde banden. Begrijpelijk natuurlijk. Want veel caravans staan lange tijd ergens in de opslag en gaan jaarlijks maar enkele
de weg op. Met uitgedroogde banden heb je een verhoogd risico op een klapband en alle bijbehorende levensgevaarlijke gevolgen. Niet voor niets hanteren veel caravanverzekeringen een leeftijdslimiet voor banden. Voorkom die onnodige risico’s: rij veilig en ontspannen met een FOBO Tire 2 Bluetooth bandenmonitor.

Verhoog de veiligheid

Een schrikbeeld voor iedereen op de weg: slingerende caravans. Oorzaak van dat slingeren is vaak een te zware en slecht verdeelde belading, een te hoge rijsnelheid. En banden met onderspanning. Of uitgedroogde banden. Begrijpelijk natuurlijk. Want veel caravans staan lange tijd ergens in de opslag en gaan jaarlijks maar enkele
de weg op. Met uitgedroogde banden heb je een verhoogd risico op een klapband en alle bijbehorende levensgevaarlijke gevolgen. Niet voor niets hanteren veel caravanverzekeringen een leeftijdslimiet voor banden. Voorkom die onnodige risico’s: rij veilig en ontspannen met een FOBO Tire 2 Bluetooth bandenmonitor.

Zekerheid (Fobo ULTRA)

Speciaal ontwikkeld voor de grootste voertuigtypes en combinaties, FOBO Ultra 2 is het systeem met de meest krachtige signaalsterkte. Hierdoor heeft u altijd volledig inzicht, ongeacht het formaat van uw camper. Ook is FOBO Ultra 2 eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld een aanhanger.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor caravans

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Kies in de webshop het optimale caravanpakket uit. Leent u uw caravan weleens uit of verhuurd u die? Dan raden wij het standaard FOBO tire 2 pakket aan. Het standaard FOBO Tire 2 pakket voor uw caravan bestaat uit:

– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren.

Vanaf: 134,99

Bestel nu

Totaalpakket FOBO Ultra 2 TPMS voor caravans

Installeer de FOBO Ultra 2 app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Ultra 2 totaalpakket voor uw camper bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 Extra krachtige In-Car spanningsmeter met USB stroomkabel.
– Toebehoren.

Vanaf: 299,99

Voordelen FOBO Ultra 2

  • Heeft de krachtigste signaalsterkte en antenne.
  • Is uit te breiden tot 3 aanhangers en 120 banden.
  • De In-Car van FOBO Ultra 2 geeft directer en meer inzicht.
  • Is toepasbaar voor alle campertypes en combinaties, ongeacht formaat.
Bestel nu

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >