Veilig en ontspannen rijden in uw camper? Kies het beste bandenspanningssysteem

U wilt volkomen veilig en lekker ontspannen rijden in uw camper?
Monteer dan een FOBO bandenspanning monitoring systeem (TPMS) op uw camper.
Bespaar meteen op allerlei kosten en rij milieuvriendelijker.

FOBO Tire 2 en Ultra TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0 en 13.0 bar

FOBO TPMS is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartphone of smartwatch met Android of iOS software. De FOBO Tire 2 en FOBO Ultra 2 systemen, speciaal ontwikkeld voor voertuigen met banden tot een bandendruk van 8.0bar en 13.0bar, zijn betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een LCD scherm. Met de FOBO app heeft u altijd en overal nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt het u sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. De innovatieve FOBO Tire 2 en FOBO Ultra 2 bandenspanning monitoringsystemen waarschuwen u al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Deze grenswaarde is naar eigen wens nog verder aan te scherpen. Met FOBO TPMS kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust rijden in uw camper.

Direct naar de webshop

Waarom een bandenmonitor voor uw camper?

Een FOBO bandenmonitor (Tire Pressure Monitoring System) biedt u diverse voordelen waaronder extra veiligheid. De kosten voor aanschaf van een FOBO Tire 2 systeem voor uw camper heeft u gemiddeld binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Veiligheid verhogen

Het aantal ongevallen met campers groeide in 2018 met ruim 26%, een voortzetting van de stijgende lijn.
De oorzaak? Door de explosieve groei van gekochte en gehuurde campers zijn er steeds meer campers op de weg. Dit komt onder meer doordat sinds enige tijd ook automobilisten met een standaard rijbewijs de weg op mogen met een camper. Niet iedereen is daarin even bedreven. Rijden met een zwaarbeladen camper is beduidend anders dan rijden met een volgestouwde personenauto. Bij een camper zijn goede banden nog belangrijker dan bij een personenauto. Niet alleen voor de remweg, ook voor de wegligging, stabiliteit en uw controle in bochten. Omdat een camper zwaarder is dan een personenauto zorgt een klapband bij een camper voor extra veel gevaar.

Tijdig onderhoud loont

Als voorbereiding voor de reis met uw camper is een onderhoudsbeurt zeker geen overbodige luxe. Aan te raden is om uw banden voor u vertrekt banden goed te controleren. U kunt dan zorgen voor een goede bandendruk en indien nodig de band thuis vervangen. Door de bandenspanning en bandentemperatuur van uw camper goed in de gaten te houden voorkomt u klapbanden en een onnodig lange remweg. Vermijd onnodige risico’s en bespaar uzelf ongemak onderweg: kies voor de veiligheid van een FOBO Tire 2 bandenmonitor.

Kies voor tijdsbesparing

Voorkom dat u veel tijd verdoet doordat u onderweg zelf in de weer moet met de banden van uw camper. Of dat u langere tijd moet wachten op hulp van ander. Want als camperrijder komt u wellicht ook in gebieden met minder voorzieningen. En dan is de pechhulp voor grotere voertuigen zoals een camper meestal niet al te snel ter plaatse. Met een FOBO Tire 2 bandenspannings-systeem heeft u alles onder controle en komt u onderweg niet voor vervelende verassingen komt te staan. Krijgt u toch bandenpech onderweg? Dan bent u door een snelle melding tijdig gewaarschuwd om voorzieningen te treffen.

Bespaar tot 4% brandstof

TNO onderzoek heeft aangetoond dat een voertuig bij 20% onderspanning 4% meer brandstof verbruikt. Rijd u met uw camper lange afstanden tijdens uw vakantie? Dan kan een besparing van 4% op uw brandstofkosten een groot verschil maken. Wel zo fijn voor uw vakantiebudget natuurlijk!

25% langere levensduur van uw banden

Wanneer u rijdt met 20% onderspanning zorgt dit ook voor tot 25% meer slijtage aan de banden van uw camper. Met andere woorden: dan gaan uw banden tot maar liefst een kwart minder lang mee.

Goed voor het milieu

Een hoger brandstofverbruik en meer slijtage door onderspanning van uw banden heeft eveneens veel impact op het milieu. De klimaattafel mobiliteit heeft uitgerekend dat als alle personenauto’s en campers samen met de juiste bandenspanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder zou uitstoten. Daarmee zou direct de doelstelling van het Klimaatakkoord worden behaald: 0,5 Mton minder uitstoot! De fijnstof en het grof stof dat van banden afkomt heeft eveneens veel impact op het milieu. Dat geldt natuurlijk extra voor de banden van campers omdat die, meer dan personenauto’s, ook rijden in natuurgebieden.

Eenvoudig te delen

Gebruiken meerdere personen uw camper? Bijvoorbeeld omdat u uw camper verhuurt? Ook daarom is het FOBO Tire 2 bandenspanning systeem ideaal. Want via FOBO Share is de app van het FOBO-systeem heel eenvoudig te delen met anderen zoals familie en vrienden. Uniek: ook zonder de app ontvangt elke aangesloten gebruiker tijdig een waarschuwing. Hierdoor weet iedereen die rijdt dat de banden aandacht nodig hebben.

Zekerheid (FOBO Ultra 2)

Speciaal ontwikkeld voor de grootste voertuigtypes en combinaties, FOBO Ultra 2 is het systeem met de meest krachtige signaalsterkte. Hierdoor heeft u altijd volledig inzicht, ongeacht het formaat van uw camper. Ook is FOBO Ultra 2 eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld een aanhanger.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor uw camper

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Tire 2 totaalpakket voor uw camper bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren.

Vanaf: 171,49

Bestel nu

Totaalpakket FOBO Ultra 2 TPMS voor uw camper

Installeer de FOBO Ultra 2 app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Ultra 2 totaalpakket voor uw camper bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 Extra krachtige In-Car spanningsmeter met USB stroomkabel.
– Toebehoren.

Vanaf: 299,99

Voordelen FOBO Ultra 2

  • Heeft de krachtigste signaalsterkte en antenne.
  • Is uit te breiden tot 3 aanhangers en 120 banden.
  • De In-Car van FOBO Ultra 2 geeft directer en meer inzicht.
  • Is toepasbaar voor alle campertypes en combinaties, ongeacht formaat.
Bestel nu

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >