Rij veilig met uw aanhanger/vouwwagen. Kies voor ’s werelds beste bandenspanningssysteem

Verzekerd zijn van maximale veiligheid bij het rijden met uw aanhanger of vouwwagen?
Kies dan voor een FOBO bandenspanning monitoring systeem (TPMS).
Dit bespaart u allerlei kosten en is goed voor het milieu.

FOBO Tire 2 TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0bar

FOBO Tire 2 is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartwatch met Android of iOS software. Het FOBO Tire 2 systeem, speciaal ontwikkeld voor de aanhanger of vouwwagen met banden tot een bandendruk van 8.0bar (800kPa/ 116psi). Het is betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een LCD scherm. Met de FOBO app heeft u altijd en overal nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt het u sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. Het innovatieve FOBO Tire 2 bandenspanning monitoringsysteem waarschuwt u al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Met FOBO kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust rijden.

Direct naar de webshop

Waarom een bandenmonitor voor uw aanhanger/vouwwagen?

Een FOBO bandenmonitor (Tire Pressure Monitoring System) biedt u allerlei voordelen waaronder extra veiligheid. De kosten voor aanschaf van een FOBO Tire 2 systeem voor uw aanhanger/vouwwagen heeft u gemiddeld binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Bespaar controletijd

Bij een moderne auto is er een standaard bandenspanningssysteem (TPMS) ingebouwd. Die geeft echter slechts informatie over de banden van de auto zelf. Niet over de banden van de aanhanger of vouwwagens. U krijgt dan ook geen waarschuwing als u rijdt terwijl uw aanhanger of vouwwagen een lekke band heeft. Met het FOBO Tire 2 TPMS weet u wel – overal en altijd – precies wat de druk van die banden is. U hoeft dan ook niet telkens opnieuw naar de luchtpomp om de bandenspanning van uw aanhangwagen of vouwwagen te contoleren. En u heeft de geruststellende zekerheid dat alle banden de juiste bandenspanning hebben.

Bespaar tot 4% brandstof

TNO onderzoek heeft aangetoond dat een voertuig bij 20% onderspanning al 4% meer brandstof verbruikt. Vele automobilisten controleren maandelijks de bandenspanning van hun auto, maar de bandenspanningscontrole voor hun aanhanger/vouwwagen schiet er vaak bij in. Hierdoor gaan tal van auto’s de weg op met een aanhanger of vouwwagen waarvan de banden onderspanning hebben. Zonde natuurlijk, want daarmee gooien ze
4% aan brandstofkosten weg. Die kosten wilt u natuurlijk niet. En die zijn ook volkomen onnodig: koop en monteer een FOBO Tire 2 TPMS.

25% langere levensduur van uw banden

Met 20% onderspanning rijden verhoogt ook de slijtage aan uw banden: tot wel 25%! Rijd u met de juiste bandenspanning dan gaan uw banden dus een kwart langer mee. Ook kan de temperatuur van de banden kan dan snel oplopen. Vooral bij aanhangwagens en vouwwagens, die vaak niet permanent rijden en minder goed onderhouden worden, worden de banden meestal langer gebruikt dan verantwoord is. Er bestaat eveneens het risico dat de banden na verloop van tijd uitdrogen. De piekbelasting van een aanhangwagen kan dan al gauw zorgen voor een klapband. Natuurlijk wilt u geen band moeten vervangen van een volgeladen aanhanger of vouwwagen. En het laatste dat u wilt is dat er lading afvalt van uw aanhanger of vouwwagen.

Goed voor het milieu

Een hoger brandstofverbruik en een extra slijtage door onderspanning heeft veel impact op het milieu. De klimaattafel mobiliteit heeft laten uitrekenen dat als alle personenauto’s, ook die met een aanhanger of vouwwagen, op de juiste spanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder uitstoot! Daarmee zou
de doelstelling van het Klimaatakkoord om 0,5 Mton minder uit te stoten direct worden behaald. De fijnstof en grof stof dat van banden met een te lage spanning afkomt heeft ook veel impact op het milieu. Voorkom onnodige vervuiling onderweg. Heel gemakkelijk: met een FOBO Tire 2 bandenspanningsmonitor.

Verhoog de veiligheid

Bandenspanning heeft direct effect op de controle over uw voertuig. Onderspanning verhoogt uw remweg en verlaagt de stabiliteit. In combinatie met het extra gewicht van uw aanhangwagen/vouwwagen kan dit zorgen voor het ontstaan van levensgevaarlijke situaties. Met een Fotob Tire 2 TPMS kiest u voor controle en veiligheid.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor uw aanhanger/vouwwagen

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Tire 2 totaalpakket voor uw aanhanger/vouwwagen bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren

Vanaf: 171,49

Bestel nu
Auto 2

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >