Met maximale veiligheid rijden in uw bestelbus? Kies voor ‘s werelds beste bandenspanningssysteem.

U wilt maximale veiligheid bij het vervoeren van uw vracht met uw bestelbus?
Gelijk heeft u.
Meet real time de bandenspanning van uw bestelbus met een FOBO bandenspanningmonitoring systeem (TPMS).
Zo rijdt zuiniger, veiliger en milieuvriendelijker.

FOBO Tire 2 TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0bar

FOBO Tire 2 is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartphone of smartwatch met Android of iOS software. Het FOBO Tire 2 systeem, speciaal ontwikkeld voor voertuigen met banden tot een bandendruk van 8.0bar (800kPa/ 116psi), is betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een waarschuwingslampje of LCD display. Met de FOBO app heeft u altijd en overal – ook zonder internetverbinding – nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan met mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt een FOBO TPMS u veel sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. Het innovatieve FOBO Tire 2 bandenspanning monitoringsysteem waarschuwt u standaard al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Met FOBO TPMS kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust autorijden.

Direct naar de webshop

Waarom een bandenmonitor voor uw bestelbus

Een FOBO Tire Pressure Monitoring System, oftewel een bandenspanningssysteem, biedt u diverse voordelen. De kosten voor de aanschaf van een FOBO Tire 2 systeem ten behoeve van uw auto heeft u gemiddeld binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Bespaar tijd en geld

In tegenstelling tot de moderne auto zijn moderne bestelbusjes niet standaardaard voorzien van een ingebouwd bandenspanningssysteem. Als berijder van een bestelbusjes krijgt u dan ook geen waarschuwing wanneer u met een lekke band rijdt. En juist de banden van bestelbusjes en personenvervoerbusjes krijgen veel meer te verduren door zwaardere beladingen en het vaker raken van stoepranden. Wanneer u onderweg bent naar een project, een pakje bezorgt of personen vervoert wilt u natuurlijk niet stilstaan met bandenpech. Met een FOBO Tire 2 TPMS weet u altijd en overal precies of uw banden de juiste spanning hebben en hoeft u niet meer tijd te verdoen door onnodig langs de luchtpomp te gaan. Hierdoor komt u nooit meer te laat door bandenpech onderweg.

Bespaar tot 4% brandstof

TNO onderzoek heeft aangetoond dat een voertuig bij een 20% te lage bandenspanning 4% meer brandstof verbruikt. Hoewel dat wel te adviseren is komen vele berijders van een bestelbusje of een personenbusje er niet maandelijkse aan toe om hun bandenspanning te controleren. Hierdoor gooien ze vaak 4% aan brandstofkosten weg. Zonde en onnodig. Met een FOBO bandenspanningssysteem bespaar je jezelf die kosten.

25% langere levensduur van uw banden

Wie met 20% onderspanning van zijn banden rijdt heeft tot maar liefst 25% meer bandenslijtage. Het loont dus de moeite om met de juiste bandenspanning te rijden. Want dan gaan uw banden een kwart langer mee.
Bij onderspanning kan ook de temperatuur van de banden snel oplopen. Gecombineerd met de hogere belasting van een bestelbus of personenvervoerbusje kan dit al gauw zorgen voor een klapband. En het laatste dat u wilt is een band te moeten vervangen terwijl u passagiers of klanten moeten wachten. Haal het maximale rendement uit uw banden en voorkom klapbanden met een FOBO Tire 2 TPMS.

Verhoog de veiligheid

Bandenspanning heeft direct effect op de controle over uw voertuig. Als u rijdt met banden die onderspanning hebben dan heeft u een langere remweg. Maar ook minder stabiliteit, onder meer in de bochten. Dit geldt natuurlijk vooral voor u als berijder van een bestelbusje of personenvervoerbusje omdat u extra gewicht vervoert. Voorkom gevaarlijke situaties. Met een FOBO Tire 2 bandenmonitor heeft u controle over uw busje en over de veiligheid van uzelf, uw vracht of uw passagiers.

Milieubewust rijden

Een hoger brandstofverbruik en extra veel slijtage door onderspanning van uw banden heeft eveneens
enorm veel impact op het milieu. De klimaattafel mobiliteit heeft uitgerekend dat als alle personenauto’s en bestel/personenvervoerbusjes samen met de juiste bandenspanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder uitstoot. Daarmee zou direct al de doelstelling van het Klimaatakkoord om 0,5 Mton minder uit te stoten worden behaald! Een bijkomend milieueffect van rijden met banden met een te lage bandenspanning is dat er extra veel fijnstof en grof stof van de banden afkomt. Deze milieuvervuilende elementen zijn onder meer nadelig voor onze waterkwaliteit en de vissen en andere dieren die leven in die wateren.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor uw bestelbusje

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Tire 2 totaalpakket voor uw bestelbusje bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren

Vanaf: 171,49

Bestel nu
Auto 2

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >