horse trailer

Veilig rijden met uw paardentrailer? Rijd met ’s werelds beste bandenspanningssysteem

U wilt maximale veiligheid bij het rijden met uw paardentrailer?
Kies dan voor een FOBO bandenspanning monitoring systeem (TPMS). En rij milieuvriendelijker dan ooit.

FOBO Tire 2 TPMS: voor alle voertuigen met een bandendruk van maximaal 8.0bar

FOBO Tire 2 is ’s werelds beste TPMS systeem (Tire Pressure Monitoring System) dat werkt met Bluetooth 5.0 en direct te koppelen is aan uw smartphone of smartwatch met Android of iOS software. Het FOBO Tire 2 systeem, speciaal ontwikkeld voor voertuigen met banden tot een bandendruk van 8.0bar (800kPa/ 116psi), is betrouwbaarder dan standaard ingebouwde systemen met een LCD scherm. Met de FOBO app heeft u altijd en overal nauwkeuriger en meer uitgebreide informatie over bandenspanning dan mechanische systemen en systemen van andere aanbieders.

Bovendien waarschuwt het u sneller. Vergelijkbare systemen melden vaak pas een verandering in druk bij een afwijking van 20%. Het innovatieve FOBO Tire 2 bandenspanning monitoringsysteem waarschuwt u al bij een verandering van 8% ten opzichte van de ideale bandendruk. Met FOBO kies je voor optimale controle, maximale besparing, maximale veiligheid en milieubewust autorijden.

Direct naar de webshop

Waarom een bandenmonitor voor uw paardentrailer?

Een FOBO bandenmonitor (Tire Pressure Monitoring System) biedt u diverse voordelen waaronder extra veiligheid. De kosten voor aanschaf van een FOBO Tire 2 systeem voor uw paardentrailer heeft u gemiddeld binnen circa 1 jaar terugverdiend.

Verhogen van veiligheid

Ongelukken met paardentrailers vinden nog steeds heel vaak plaats. Opmerkelijk, want de oorzaak is vaak een gebrekkig onderhoud aan de paardentrailer. Uit BOVAG-onderzoek blijkt dat maar liefst 84% van alle paardentrailers slecht onderhouden is. Dit zorgt voor onnodig veel risico voor de automobilist. En voor de paarden. De banden van de paardentrailer krijgen veel te verduren. Omdat de paardentrailer, anders dan een auto, niet permanent gebruikt wordt is de onderhoudsstaat bij vele paardentrailers ruim onvoldoende. Vaak zijn de banden uitgedroogd en/of is de bandenspanning onvoldoende. Dat is extra gevaarlijk omdat de banden van een paardentrailer een verhoogde piekbelasting hebben. Want één paard weegt tussen de 500 en 1000 kilo.
Een klapband is dan ook een reëel gevaar en kan uiterst heftige gevolgen hebben. Zowel voor de automobilisten als de paarden. Voorkom een klapband: rij met FOBO Tire 2 TPMS op uw paardentrailer.

Geen onnodige kosten

Uit het BOVAG-onderzoek blijkt dat ruim 56% van alle paardentrailers in Nederland rijdt met slecht onderhouden banden. Dat is niet alleen gevaarlijk voor het verkeer en de vervoerde paarden, het zorgt ook voor onnodig hoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het repareren of vervangen van uw paardentrailer of het repatriëren van uw paard(en). Met een FOBO Tire 2 bandenspanningsmonitor heeft u maximale controle over uw banden en kiest u voor optimale veiligheid.

Bespaar tot 4% brandstof

TNO onderzoek heeft aangetoond dat een voertuig bij 20% onderspanning al 4% meer brandstof verbruikt. Dit lijkt misschien veel maar is zeker realistisch. Bij een band die een bandenspanning van 4 Bar hoort te hebben is de 20% al bereikt bij 3,2 Bar. Doordat paardentrailers vaak minder goed worden onderhouden, zwaar belast worden door het gewicht van het paard of de paarden en over hobbelige ondergronden rijden is er extra veel luchtverlies en wordt er veelal gereden met onderspanning.

25% langere levensduur van uw banden

Rijden met 20% onderspanning leidt ook tot 25% meer slijtage. Anders gezegd: dan gaan uw banden een kwart minder lang mee. Ook kan de temperatuur van de banden dan snel oplopen. Vooral bij paardentrailers, die vaak niet permanent rijden en niet altijd optimaal onderhouden worden, worden banden langer gebruikt dan verantwoord is. Banden kunnen na verloop van tijd ook uitdrogen. Het gevolgen van uitgedroogde banden en banden met onderspanning kunnen ingrijpend zijn. Niet alleen kunnen ze zorgen voor een langere remweg, ook  voor een klapband met desastreuze gevolgen hebben voor paard en bestuurder.

Beter voor het milieu

Een hoger brandstofverbruik en extra slijtage aan de banden door onderspanning heeft veel impact op het milieu. De klimaattafel mobiliteit heeft uitgerekend dat als alle personenauto’s, dus ook personenauto’s met daarachter een paardentrailer, met de juiste bandenspanning zouden rijden, Nederland 0,6 Mton CO2 minder uitstoot. Daar zou direct de doelstelling van het Klimaatakkoord om 0,5 Mton minder uit te stoten worden behaald. Ook auto’s met een paardentrailer dragen hun steentje bij. De fijnstof en grof stof dat van banden afkomt heeft eveneens veel impact op het milieu. Bij paardentrailers, die vaker in natuurgebieden en velden rijden dan auto’s zonder trailer, is die impact extra groot.

6 slimme waarschuwingsniveaus voor bandendruk

Home (new) 6

Gratis FOBO app: overal 24/7 controle

  • 24/7 overal inzicht en controle over de bandenspanning en -temperatuur van al uw gekoppelde voertuigen. Voor, tijdens en na uw rit.
  • Uniek: werkt ook zonder internetverbinding.
  • Historische gegevens te downloaden en in te zien.
  • 6 waarschuwingsniveaus: 3 voor overspanning en 3 voor onderspanning.

App is geschikt voor Iphones vanaf iOS 9.3 APPSTORE en Android 5.0 en hoger  PLAYSTORE

LEES MEER >

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor uw paardentrailer

Installeer de FOBO app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventielsensoren en ga direct aan de slag. Het FOBO Tire 2 totaalpakket voor uw paardentrailer bestaat uit:
– 4 draadloze bandensensoren.
– 1 draadloze In-Car spanningsmeter.
– Nederlandstalige gebruikershandleiding.
– Toebehoren.

Vanaf: 134.99

Bestel nu
Auto 2
Paardentrailer

Totaalpakket FOBO Tire 2 TPMS voor uw paardentrailer

Rijdt u met een paardenvrachtwagen? Dan wilt u onderweg naar een wedstrijd natuurlijk niet onnodig stil komen te staan. En het bij een klapband behouden van controle over een dergelijk zwaar voertuig is niet voor iedereen even eenvoudig. FOBO TPMS heeft ook een prima oplossing voor de paardenvrachtwagen. Neem voor meer informatie op met ons via info@fobo-tpms.nl. Of vraag naar ons systeem bij Anemone Horse Trucks.

Bestel nu

Ervaringen

Heb de dopjes op de camper zitten werkt super, geen gedoe meer op bij een pompstation wiel druk te meten.- Eric
Snelle en correcte afhandeling. Prima product- Kees
Super product! Via de app krijg je melding als de bandenspanning te laag is en kun je actie ondernemen. Nooit meer energie verspilling door te slappe banden. Aanrader!- Astrid

Gemakkelijk installeren

Binnen 5 minuten geïnstalleerd. Download de app, vervang uw huidige ventieldoppen door de FOBO ventiel-sensoren, volg de handleiding en gebruik uw eigen FOBO TPMS.

BEKIJK VIDEO >

Anti diefstal

De speciale anti-diefstal moeren voor onze ventielsensoren voorkomen diefstal. De ventielsensoren zijn bovendien waardeloos voor anderen. Want ze zijn gekoppeld aan uw persoonlijk account.

BEKIJK HOE >

Combineren met uw navigatie app

Met de innovatieve Android overlay-functie ziet u uw bandenspanning gelijktijdig met de informatie van een navigatie app zoals Google Maps.

BEKIJK VOORBEELD >